Internationale sportsbegivenheder og Oktoberfests i München er en magnet for gæster

I den følgende betænkning vil jeg gerne fortælle om mine erfaringer med mine besøg i byen München. Den bayerske hovedstad er et populært feriemål for gæster fra Tyskland og hele verden. Men hvad gør byen så speciel?

Mit ophold i München

Jeg har besøgt byen flere gange, og med hvert ophold er der nye steder og ting at opdage. Byens unikke flair fascinerer mig, og jeg planlægger et besøg mindst hvert andet år. Især om sommeren inviterer de mange caféer og ølhaver dig til at dvæle. Det meste af tiden flytter jeg til et af de mange hoteller nær hovedbanegården. Så jeg kan nå byens centrum inden for gåafstand og besøge alle seværdigheder ved S-Bahn eller U-Bahn. Jeg foretrækker at få et første overblik over byen under en bytur. På vej gennem byen kan du se for eksempel Frauenkirche, Viktualienmarkt, Hofbräuhaus, men også mange andre højdepunkter. Hvis det er nødvendigt, kan du komme ud og tage et nærmere kig på de steder. Selv om jeg har set mange seværdigheder flere gange, jeg kan lide at se på dem igen og igen.

Internationale sportsbegivenheder og Oktoberfests i München er en magnet for gæster
Internationale sportsbegivenheder og Oktoberfests i München er en magnet for gæster

Oktoberfesten

Selvom jeg ikke havde planlagt det separat, har jeg været i byen flere gange under den verdensberømte Oktoberfest. Hvis du har mulighed for at besøge den største folkefest i verden, bør du helt sikkert bruge den. Millioner af gæster ankommer hvert år for at deltage i Oktoberfest. Selvom de ikke er en ven af spænding eller øltelte, må du have oplevet denne meget specielle atmosfære. Eventområdet på Theresienwiese kan nemt nås med offentlig transport eller til fods fra hovedbanegården. Undergrundsbanerne kører hvert minut, og besøgende bliver guidet til lokalerne i myldretiden ved hjælp af højttalermeddelelser. Under alle omstændigheder bør du tage et kig på de store telte i München bryggerier. Om aftenen skal du reservere dine pladser der, men indtil videre har jeg stadig et sted omkring middagstid.

Denne unikke og fredelige atmosfære jeg altid gerne lade påvirke mig.
Der er også meget at opdage, når man går gennem eventområdet. Showmen fra hele Tyskland er på stedet med deres boder og forlystelser. Blandingen af traditionelle boder, spændende rides og kulinariske højdepunkter finder jeg imponerende igen og igen.
Jeg har været i München flere gange under Oktoberfest. Først gik jeg dog ikke til mødestedet, fordi jeg var bange for, at alt var for overfyldt, og folk var for fulde. Men så på et tidspunkt besluttede jeg at gå der, og jeg var begejstret. Især omkring middag er området stadig ret tomt, og du kan se alt i fred. Siden da har besøget til Oktoberfest været et must for mig.

Internationale sportsbegivenheder

Den vigtigste grund til jeg gerne München så meget er FC Bayern. Stationen med den ekstraordinære tagkonstruktion skal også ses på, hvis du holder den med en anden klub. Især aftenkampe i Champions League udløser altid en gåsehud. Hvis de har chancen for at se en kamp live på stadion, især i en af de internationale konkurrencer, så bør de ikke gå glip af det. Rejsen er også mulig her med metro uden problemer. Indgangen til stadion alene er en oplevelse.

Konklusion

Den bayerske hovedstad har noget for enhver smag. Ud over de velkendte seværdigheder og Oktoberfest, er der altid store sportsbegivenheder, såsom internationale kampe, internationale kampe i FC Bayern eller atletik konkurrencer. Det er derfor, hvert besøg er anderledes, og jeg er glad hver gang jeg er der. Gå der også.